Το τρέξιμο προς τα πίσω (backward running), επίσης γνωστό ως retro running είναι δημοφιλές τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Ευρώπη. Οι Ιάπωνες συμπεριλάμβαναν στην καθημερινή τους άσκηση το τρέξιμο προς τα πίσω εδώ και αιώνες. Αλλά και στη Ευρώπη συναντάμε πληθώρα αγώνων προς τα πίσω από sprints μέχρι μαραθωνίους.

Αλλά γιατί να τρέχουμε προς τα πίσω;

Αρκούν οι παρακάτω λόγοι για να σε πείσουν:
1. Επιτρέπει το τρέξιμο ακόμη κι όταν υπάρχει τραυματισμός
Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να μην μπορείς να τρέξεις λόγω κάποιου τραυματισμού. Αλλά το backward running επιτρέπει να ασκηθείς ακόμη κι αν έχεις τραυματιστεί σε γόνατο , αχίλλειο ή αστράγαλο ή ακόμη και αν κάποιος πόνος στην πλάτη δε ν σου επιτρέπει να συνεχίσεις να τρέχεις κανονικά.
2. Βελτιώνει την ισορροπία
Το backward running θα ενδυναμώσει τους ανταγωνιστές μυς των μυών που χρησιμοποιείς όταν τρέχεις κανονικά. Το κλασσικό τρέξιμο ασκεί μεγάλη πίεση στα γόνατα, σε αντίθεση με το backward running που θα ενδυναμώσει τους τετρακέφαλους και τις γάμπες.
3. Κάψε περισσότερες θερμίδες στον ίδιο χρόνο
Λέγεται ότι 100 βήματα προς τα πίσω ισοδυναμούν με 1000 κανονικά βήματα και ότι το περπάτημα προς τα πίσω καίει 20% περισσότερες θερμίδες. Έτσι αποτελεί την ιδανική άσκηση για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο να διαθέσουν.
4. Βελτιώνει τις επιδόσεις σου
Το backward running απαιτεί περισσότερη προσπάθεια, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της αντοχής. Έτσι το τρέξιμο προς τα πίσω αποτελεί ιδανική προπόνηση για να βελτιώσεις τους χρόνους σου στο κλασσικό τρέξιμο.
5. Βελτιώνει τη στάση του σώματός σου
Πολλοί αθλητές γέρνουν προς τα εμπρός ιδιάιτερα όταν νιώουν κουρασμένοι λόγω πόνων χαμηλά στην πλάτη. Αλλά το backward running κρατάει την πλάτη σου συνεχώς ίσια, δηλαδή διατηρεί σωστή στάση καθώς τρέχεις, ενώ παράλληλα δουλεύεις και τους κοιλιακούς σου!
6. Οι αισθήσεις σου σε εγρήγορση
Η ακοή και η περιφερειακή όραση παίζουν εδώ το σημαντικότερο ρόλο, μιας και πρέπει να τρέξεις έξω από τα νερά σου!
7. Έχει πλάκα
Είναι διασκεδαστικό και σε βγάζει από τη ρουτίνα του κλασσικού τρεξίματοςΤα πίο πρόσφατα


 • post-img

  Ώρα για ξεκούραση.

  02 Νοεμβρίου 2017
 • post-img

  10 Πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τους τραυματισμούς των δρομέων.

  20 Μαΐου 2017
 • post-img

  “MOBY RUN” ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ.

  08 Μαΐου 2017